Bârlogul Iepuraşului


Despre ecologie în România
august 6, 2007, 6:26 am
Filed under: Uncategorized

Dragii mei cititori… Ştiu ca va preocupa mai mult faptul ca Dinamo a luat bătaie acasă de la FC Vaslui sau ce a mai declarat Videanu la ultima conferinţă de presă din weekend despre starea reparaţiilor drumurilor din Bucureşti dar gândiţivă puţin şi la soarta iepuraşilor din România.

În ce sens? Păi nu trebuie să vă ducă gândul mai departe decât la mega-acţiunea de ecologizare a Gropii de Gunoi Glina şi a florilor ce au răsărit pe malul dâmboviţean imediat după plecarea armatei de basculante şi excavatoare stârnite de întâiul marinar al ţării (pe care noi iepuraşii din România îl felicita, ăpe această cale pentru iniţiativă).

 Nu râdeţi! Ideea a fost cât se poate de bună! Să pui la muncă patriotică firmele care îşi bat joc în mod constant de contribuabilii români prin schimbarea inutilă a bordurilor la fiecare 3 luni şi prin asfaltarea şoselelor mai mult ca perfecte cu câte 2-3 mm de bitum în timp ce 90% din străzile lăturalnice au gropi ce pot funcţiona şi pe post de tranşee nu e de ici de colo.

Partea proastă e că această iniţiativă este una oarecum singulară. Nu putem aştepta mereu ca preşedintele să arate cu degetul bârna din ochii fiecăruia ca să se ia măsuri. Rolul acesta într-o societate civilizată (vezi ţări ca Germania sau Danemarca) e jucat de un Partid Ecologist. Vă spun cu mâna pe inimă că nu doar toţi iepuraşii dar şi o mare parte din animalele din România ar vota cu un Partid Ecologist dacă aşa ceva ar exista în portofoliul mioritic de partide politice.

 Ce mai, iepuraşul a fost chiar încântat să audă la un moment dat la ştiri despre un astfel de partid. Îşi făcea deja calcule, cum o să-şi sensibilizeze vecinii din pădurea capitalistă să voteze cu „verzii”. Când colo, ce să vezi? La doar câteva luni ştire bombă: Partidul Ecologist Român a fuzionat prin înghiţire cu Partidul Noua Generaţie (Creştin şi Democrat).

Păi fraţilor! Deşi se ştie foarte bine că iepuraşilor le place foarte mult varza, acest lucru nu este valabil şi pentru varza politică, pentru că altfel nu poate fi numit acest partid pe numele lui întreg: Partidul Noua Generaţie Ecologist Creştin şi Democrat.

 Aşa ca lansez o propunere: înfiinţaţi un partid ecologic independent şi promit solemn să votez cu el!

 Aleluia! 

Reclame

Un comentariu so far
Lasă un comentariu

Stimate domn ,PER nu va fuzionz nicodata cu Becali ,chiar daca v a trebui s l dea afara pe Lificiu !!!

Comentariu de PER Galati
Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s%d blogeri au apreciat asta: