Bârlogul Iepuraşului


Soia frate!
august 27, 2007, 1:20 pm
Filed under: Uncategorized

Nu, nu, n-am să vă scriu părerea mea despre noua ispravă a lui Ganea (deşi mă duce cu gândul la un gest frumos al unui alt mare clasic al fotbalului românesc: Vlădoiu la mondialele din 1994). Mă gândeam să vă povestesc despre vărul meu, Iepurele de Câmp.

Acum vreo doi ani, vărul meu (a cărui blană lungă şi strălucitoare o admira toată familia) şi-a mutat bârlogul pe lângă Parcul Naţional Comana din judeţul Giurgiu, taman lângă culturile de soia ale firmei Grivco, a cărui ilustru acţionar principal este binecunoscutul motan Felix. Mâncare bună şi gustoasă (vărul meu spunea că-i aminteşte de cartofii prăjiţi de la McDonalds), viaţă tihnită, dar uite că după ceva timp au început să apară problemele. Întâi nu era mare lucru. Doar aşa, o jinduire neprecizată după ceva mai suculent şi un interes crescut pentru celelalte animale din zonă. Cu timpul însă vărul meu a început să aibă insomnii, lucerna nu-i mai pria, şi era tot mereu cu gândul la soia, visând cu ochii deschişi să o asezoneze cu o carne de egretă, de şoarece sau de ce nu de lup!

După vre-un an, frumoasa-i blană cafenie îi căzu cu totul, fiind înlocuită cu câteva fire negre, aspre şi destul de răzleţe, caninii începură să-i crească şi prinse obiceiul să iasă la vânătoare noapte de noapte. Nu mai avea nici timp, nici chef de sex aşa că soţia îl părăsi speriată de schimbările din ce în ce mai îngrijorătoare. Acum nu-l mai recunoşti: are două capte pline cu dinţi fioroşi, ochii înnecaţi în sânge şi nu a mai rămas urmă de lup, câine sau pisică pe o rază de 20 de kilometri de bârlogul său.

Păi fraţilor, avea el de unde să ştie că soia lu’ Felix era modificată genetic? Ca de altfel 65% din cantiatea de soia cultivată în Romania în 2005. Şi în 2006. Şi în 2007 cine mai ştie că oricum statisticile sunt făcute pe baza declaraţiilor pe proprie răspundere a fermierilor români credibili şi responsabili. Oricum într-un studiu recent realizat în România de Greenpeace majoritatea românilor n-ar mânca nici arşi alimente modificate genetic. Da’ ce? Credeţi că văru’ meu ştia ce mănâncă?

Şi colac peste pupăză tot din studiul în cauză rezultă că unele lanţuri de magazine se jură pe roşu că ei nu vând alimente modificate genetic (alde Kaufland, Profi, etc.) în timp ce altele mai prudente garantează doar pentru produsele lor (Carrefour) sau deloc (Cora).

Părerea mea cât se poate de neavizată e că nici Papa de la Roma nu poate să garanteze că salamul victoria, parizerul de pui sau cabanosul de porc de pe masa românului nu are în compoziţie câte puţin din soia aia cultivată la greu sub ochii înţelegători ai uber-competenţilor din Ministerul Agriculturii, alde badea Decebal Traian şi Remeş care şi-ar dori să reautorizeze cultivarea produsului în cauză, în ciuda Uniunii Europene şi al bunului simţ, cred eu pentru a aduce în legalitate o realitate tristă şi anume că aceste culturi nu s-au întrerupt deloc în ciuda tuturor interdicţiilor şi veto-urilor indignate de la Bruxelles.

Aşa că mâncaţi soia fraţilor! Numai aşa putem deveni o naţie de iepuri mutanţi, obezi, frumoşi şi deştepţi ca prietenii lui Bush care ne furnizează răsadurile!

Reclame

4 comentarii so far
Lasă un comentariu

Unii cauta scuze lui ganea.cine?Doar cei ce au interese in fotbal(corb la corb nu scoate ochii),oamenii de nimic care pentru 1000 euroi isi vand si mama.Ce ar zice domnul dragomir daca s-ar deplasa cu masina cu 30Km/ora si unul se grabeste ca ii naste sotia?.Daca l-ar strange de gat?daca i-ar da un picior in fund sa nu mai stea o luna pe scaun?Omul are scuze PROSTULE.Ai fii in stare sa inghiti in sec si sa mergi mai departe?
daca ma lasa dragomir sa-i trag un picior in fund inainte de finala cupei mondiale in direct acolo pe teren si nu ar reactiona atunci Da .Are dreptate.SARUT MANA CONASULE.Vedeti de ce toti PROSTI au bani?
HAI PA

Comentariu de ganea

Frate… loosen up! In primul rand cum era precizat si la inceput, post-ul asta nu este despre Ganea. In al doilea rand chiar nu-mi dau seama ce are de-a face Mitica cu 30 la ora si un om ipotetic care se grabeste… Si chiar nu inteleg de ce ar trebui sa-l bata din acest motiv. Poate acel ipotetic Mitica ar merge cu 30 la ora pentru ca ar avea un copil mic pe scaunul din spate sau poate ca tot ipotetic vorbind nu s-ar simti bine si ar vrea sa evite un accident. Si atunci ar merita sa fie batut? Sincer nu prea vad unde e logica in comentariul tau…

Dar in fine, sunt doar Iepurasul de Paste, nu poti avea pretentia sa am IQ-ul lui Einstein.

Comentariu de Iepurasul de Paste

cine stie ce-om manca 🙂 ca tot ai zis de fotbalisti, la amicalu Ro-Turkey, li se vindea sandvishuri cu porc turcilor, zicand: e pui.
Mergi in piatsa, vanzatoarea se jura ca le creste in gradina, dar la taraba vecina,prinzi 2 cu mainile batatorite si negru sub unghie, vorbind in barba: „toti un ingrasaminte. Daca eu nu pun, am rodu pe jumatate cat vecinu si ardeii mai zbarciti. Cine ii mai cumpara?”
Porcu e cu pesta, vaca’cam nebuna, puiu aviar, pestele cu mercur, merele iradiate de la Cernobal, si cartofii sunt ‘turcesti’.
Ce mai mancam? Daca ne stresam….uitam sa ne traim viatsa.
Ma duc sa beau o afinata .
soia na-i ba:)

Comentariu de arakelian

Soia!

Comentariu de Iepurasul de Paste
Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s%d blogeri au apreciat asta: