Bârlogul Iepuraşului


Pacea e buna
august 14, 2008, 4:18 pm
Filed under: Uncategorized

Fratilor, ieri Banel a inviat din morti deci cred ca e momentul ca si Barlogul Iepurasului sa-si mai iasa din amortire. De ce oare? Pai pentru ca preumblanduse preapufosenia mea pe Youtube, cautand vrute si nevrute, cazu intamplator peste o gramada de video-uri cu si despre Garda Maghiara. Da. Nu vreau sa vorbesc in acest post despre extremistii romani ci despre colegii maghiari. Cu care de altfel se aseamana izbitor.

Ce era in video-uri? Practic nimic care sa poata determina cenzura lor si stergerea de pe site (precum mica distractie a grecilor cu Ataturk ce a dus la cenzurarea Youtube-ului in Turcia) dar totusi cateva lucruri care pot sa te puna pe ganduri cum ar fi o colectie de ocazii in care Imnul Secuiesc era cantat in diverse locatii printre care la un meci de hochei Ciuc – Steaua Bucuresti. De ce imi zbarleste blana imnul cu pricina? Poate ca n-ar trebui dat fiind ca sunt un iepure pasnic dar avand in text fraze ca „Apara-ne Doamne Ardealul” (in maghiara) si facand o asociere involuntara cu tinerii tunsi extrem de scurt cu steaguri, cu un comportament extrem de violent la Parada Gay din Budapesta (vezi masini de politie aprinse, politisti fugariti, baricade daramate si prinselea cu jandarmii pana noaptea tarziu) cu tabere militaresti de indoctrinare in Harghita si Covasna unde isi dadeau cu parerea despre ce si cum ar trebui sa se faca si pana unde sa mai tina „rabdarea” ma cam pune pe ganduri.

Si asta mai ales in contextul politic international. Nu trebuie decat sa citesti presa in diagonala si gasesti suficiente motive de ingrijorare: tabara de neo-nazisti descoperita si inchisa cu forta de politie in Germania langa Rostok, Osetia de Sud care se separa de Georgia cu interventia lui Putin pe post de Deus ex Machina sau independenta Kosovo si refuzul de a adopta Tratatul de la Lisabona de catre Irlandezi.

Fratilor europeni daca nu se fac niste pasi macar simbolici de integrare a acestor minunate tari teribil de diferite se duce de rapa toata aceasta fragila constructie multinationala sub presiunea extremismului si separatismului regional si zau ca e pacat. Pe cuvant ca e mai bine sa traiesti in comunitate cu posibilitatea de a calatori si de a munci unde te duc picioarele si capul decat sa fii prizonier in tara ta nationala fara nici o perspectiva de viitor. Asa ca faceti bine si invatati limbi straine si faceti cunostinta cu natiunile vecine sa vedeti ca nu sunt nici ei proaspat coborati din copaci.

Atat fetele romance cat si cele maghiare au reputatia cat se poate de buna in materie de frumusete, atat barbatii nostri cat si ai lor sunt falnici si frumosi asa ca iubitiva fratilor si surorilor! Mancati gulyas si mititei impreuna! Dansati hora si ceardas! Mergeti la Sziget si la Best Fest de mana! Si mai dati naibii politicienii opotunisti din ambele tabere si sensibilitatile istorice! Suntem toti impreuna intr-o uniune de tari si ne putem descurca mult mai bine impreuna decat separat.  

Pace voua copii!

Reclame

Un comentariu so far
Lasă un comentariu

welcome bec, welcome bec.
iepurash, dar o reteta autentica si verificata de gulas, nu ne dai?

Comentariu de arakelian
Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s%d blogeri au apreciat asta: