Bârlogul Iepuraşului


Vot uniNOminal
noiembrie 6, 2008, 11:36 am
Filed under: Uncategorized

Iata ca frunzele copacilor s-au ingalbenit si au cazut gratios la fel ca si sperantele echipelor romanesti de a se califica in optimile Champions League. Iaca si toamna pe capul nostru ametit inca de viteza cu care a trecut Steaua de la 3-2 la 3-5 ca apoi sa continue cu un minunat 2-0 incasat la sec la Lyon la scurt timp dupa ce senzatia sezonului, CFR Cluj a luat-o pe scurtatura de pe locul 2 pe locul 4 in grupa. Si se mai spune ca sportul face bine la sanatate! Pai inca doua trei meciuri dintr-astea si preapufosenia mea risca atacul cerebral asta daca nu cumva infarctul nu ma duce mai repede in lumea pufosilor drepti. Eu zic ca mai bine lasam fotbalul in mediocritatea lui si ne concentram pe noua distractie de sezon: uninominalul.

Pai spuneti voi daca nu s-a gandit bine cine s-a gandit sa faca o noua lege electorala ? In primul rand acum nu mai votam partide cu programe politice ilogice, neclare, inconsecvente, nesimtite sau de-a dreptul inexistente. Acum votam persoane. Sau nu votam. Pentru ca legiuitorul a avut grija sa curete cu grija electoratul de o serie de categorii nedorite ca doar s-a vazut clar la alegerile locale: cu cat vin mai putini la vot cu atat putem controla mai bine rezultatul.

Daca v-ati intrebat ce puteau sa faca sa se asigure ca pe 30 noiembrie o sa vina la fel de putini ca in arsita verii e foarte simplu: legand alegatorii de glie. Adica fiecare sa voteze unde ii scrie pe buletin. Fara liste suplimentare, fara turism electoral cu autobusul, fara cabine de vot in Gara de Nord.

Evident si inainte interesul pentru alegerile parlamentare era imens, oamenii isi pregateau termosurile cu ceai fierbinte sa stea la coada in fata circumscriptiilor electorale inca din noaptea de dinainte pentru a putea fi printre primii la vot, dar in situatia data e clar: vom depasi 95% prezenta a potentialilor alegatori la urne. 

In primul rand militarii in termen vor incepe inca de pe acum sa care sticlele cu tuica, cartusele de tigari si bancnotele colorate ofiterilor sa se asigure ca vor primi permisie in ziua alegerilor iar cei care nu vor reusi sa convinga vor incerca in mod sigur sa insele vigilenta santinelelor sarind gardul pentru a se fofila la colegiul la care sunt arondati.

Studentii vor reduce la minim cheltuielile, renuntand in primul rand la bere, Coca Cola si cafea deoarece Gigi i-a convins de mult ca te poti imbata si cu apa rece. Din banii economisiti isi vor lua din timp bilete de tren catre casa pentru ca datoria civica este inainte de toate iar tinerii sunt un pilon de baza al democratiei.

Angajatii de toate felurile isi vor refuza sefii care ii trimit in delegatii in preajma alegerilor pentru ca e mai bine sa fii cu fundul gol si fara job pe strazi decat sa fii macinat de vina de a nu-ti aduce umila contributie la mersul sanatos al tarii.

Cozi de kilometri se vor forma la frontierele tarii, mai ceva ca la Craciun, cum milioane de capsunari din Spania si Italia se vor buluci catre satele si orasele de bastina doar pentru a putea sa-si exercite dreptul garantat de constitutie. Fericitii cu acte in regula vor avea bineinteles posibilitatea sa stea la cozi interminabile in cele 211 sectii de votare din afara tarii iar ceilalti vor lua cu asalt autoritatile tarilor in care se afla pentru a-si reglementa situatia legala pana la alegeri.

Nu in ultimul rand, directorii de regii autonome, profesorii de liceu, asistentii medicali si sculerii matriteri isi vor scurta concediile in Brazilia, Caraibe si Tailanda pentru a fi prezenti in aceasta mare zi a natiunii romane, ziua primului vot uninominal.

Cum prin acesta hotarare inteleapta s-a rezolvat problema participarii la vot mai ramane problema nehotaratilor sau a dezamagitilor de oferta electorala. Ei bine in noua legislatie ei pot participa fara problema la vot dat fiind ca votul alb va fi numarat de acum incolo. Cum e cu votul alb? Foarte simplu din nou (e o legislatie simpla, nu-i asa?): alegatorul pune buletinul fara nici o stampila in urna iar reprezentantii partidelor de la circumscriptiile electorale aleg in locul lor punand stampile dupa voia inimii dupa inchiderea urnelor. Parca-i vad pe cei 5-6 reprezentanti punand-o de un pocker mic sa vada cine castiga mai multe voturi albe.

Nu-i asa ca e mai simplu?

Reclame

Un comentariu so far
Lasă un comentariu

iepurashule, rar mai dai prin tufish.
dar si cand vii… mare scandal faci.

De obicei iepurashii sunt f. linishtiti. Acu ceva timp, pe iutub vazusem un clip cu un iepure care sarea la atac la un sharpe-cobra parca. Asha a enervat sharpele ca s-a carat. O fi iepure de neam de soi, si rar – asha ca tine!
Nu orice fel de…

Comentariu de arakelian
Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s%d blogeri au apreciat asta: