Bârlogul Iepuraşului


Tarzan la volan
martie 9, 2009, 1:38 pm
Filed under: Uncategorized

Mda evident Tarzan de la volan a ajuns si pe site-uri in Italia unde si asa avem o imagine de orangutani violatori… Pana la urma abrutizarea completa a Romaniei rurale in lipsa unei politici oarecare de educare civica a inceput sa-si arate efectele.

Ce naiba sa te astepti cand oameni mai traiesc si in zilele de astazi in case de chirpici fara podea, cu scoli care se darama, cu profesori suplinitori alcoolici, pedofili si agresivi. Preturile la produsele agricole sunt mult sub costuri, nu e munca, bruma de industrie in orasele mici s-a dus de rapa si nimic nu a venit in loc in ceea ce priveste initiativa privata. Barbatii se imbata, fac copii, violeaza batrane, se bat si se omoara intre ei. Batranii mor in mizerie in timp ce tinerii fug pe unde pot. Pana la urma ceea ce la noi devenise banalitate la stirile de la ora 5 s-a exportat si in Italia si se pare ca ei sunt ceva mai preocupati decat suntem noi care preferam sa tratam totul cu indiferenta.

Ce se putea face? Se putea gandi un plan de dezvoltare a zonelor rurale si de orase mici. Se puteau incuraja agricultura bio. Se putea incuraja pastrarea mestersugurilor traditionale autentice – se puteau re-invata aceste mestersuguri – sculptura in lemn, olarit, tesut, etc. Se putea gandi o retea de valorificare a acestor produse rurale – targuri nationale si internationale, promovare, etc. Se putea gandi un invatamant adecvat zonelor rurale – sa invete tinerii de acolo lucruri ce i-ar putea ajuta sa traiasca si sa castige bani in mod civilizat. In schimb s-au dat tenisi chinezesti, un kil de faina si un litru de ulei pe gratis pentru voturi. Asta e rezultatul.

Reclame

Lasă un comentariu so far
Lasă un comentariuLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s%d blogeri au apreciat asta: